2018 oktober - november - december

 

De gemeente Eersel biedt tot eind december opnieuw aan twee Kempenaren een podium om hun artistieke werk in de hal van het gemeentehuis te exposeren.

 

Het werk van Nellie van de Pas uit Vessem bestaat uit porseleinen objecten met bloemen en stengels als bouwstenen. Het werk is getiteld 'Bevroren pracht'. Maagdelijk en puur komt het leven even tot stilstand.

 

'Verschuivende Beelden' in abstracte vorm, is kenmerkend voor de schilderijen van Harry de Beer uit Hooge Mierde. In het getoonde werk speelt diversiteit een grote rol. Geometrische vlakken en gedipte lijnen gaan in elkaar op en geven zo de indruk van een verhaal. Een subtiele verflaag wil rust en leegte uitbeelden. Compositie en betekenis zijn het uitgangspunt, ondersteund door kleur en verfbehandeling.

Harry, met architectuur als achtergrond, verhaalt en laat de kijker vrij verbeelden.

 

De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis Eersel.

 

    

 

2018 14 en 15 april 

KUNST EXPO EINDHOVEN 

beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur, gratis toegankelijk

CENTRUM VOOR DE KUNSTEN EINDHOVEN

(CKE/Muziekschool)

Pastoor Petersstraat 180

5612 LW Eindhoven

 

2018 juli

KUNSTROUTE PLESNOY FRANKRIJK

ATELIER ELLEN BELJAARS (beelden)

 

2017 juli - augustus - september

EXPOSITIE in GEMEENTEHUIS EERSEL

CURSISTEN ATELIER JAN VAN DER PUTTEN

 

Tijdens de maanden juli, augustus en september zullen de cursisten, die begeleid worden door Jan van der Putten, hun resultaten tentoonstellen in het gemeentehuis van Eersel.

 

  

Jan van der Putten stelt zijn atelier in Hoogeloon open voor hen, die graag onder begeleiding willen werken aan verdere ontwikkeling van hun beeldende kwaliteiten. De cursisten werken aan een eigen thema en komen tijdens 6 sessies in het atelier van Van der Putten bij elkaar. Er is geen sprake van een cursorische opzet. De diversiteit van de resultaten laat dat zien tijdens de opstelling in het gemeentehuis. Verf opbrengen, krassen, tekenen etc…..kan iedereen! Met begeleiding kom je steeds verder en ontstaan er onverwachte resultaten, die niet alleen zich ontwikkelen door de begeleiding van Jan van der Putten maar (vooral) ook door onderlinge dialoog.

Citaten van exposanten: “ Gelaagdheid, materialiteit, zoekend naar… Evenwicht aanbrengen vanuit ‘chaos’. Weergave van wat in me leeft. Het kwetsbare rijstpapier spreekt me aan.”

“ De uiteindelijke resultaten zijn niet consistent. Het zijn korte avontuurtjes van techniek, beeld en kleur. Ik twijfel……….Schilderen is voor mij ontdekken hoe verf, kwast, paletmes, doek, kleur etc…tot een eenheid komt waarbij structuur en vorm altijd met elkaar te maken hebben.”

In het gemeentehuis treft u informatie aan van de exposanten.

 

Open: ma-di-do 9.00u-17.00u

            wo 9.00u-20.00u

            vr 9.00u-12.00u

 

2016 16 juillet - 24 aout

EXPOSITIE ATELIER ELLEN BELJAARS PLESNOY FRANKRIJK

 

 

magazine